A legjobb partnereim

Nemrégiben az egyik nagyon kedves ismerősöm lánya, aki egyébként egy közgazdasági egyetemre jár, azzal keresett meg, hogy diplomamunkát szeretne írni, és bizony egy cég működését szeretné leelemezni, amit ugye nagyon nehéz olyan vállalkozó szellemű ismerős nélkül, aki beengedné a cég életébe őt. Elmondta, hogy teljesen név és cím, minden nemű adat nélkül szeretne egy nagyon jó kis diplomamunkát írni, amire én azt a javaslatot tettem neki, hogy mivel nekünk nem igazán van takargatni valónk, nyugodtan írja csak bele a cég nevét az anyagába. Mondanom sem kell, hogy mennyire örült neki, hogy talált egy ilyen lehetőséget. Tudtam, hogy nagyon sok időm és munkám lesz ebben, de úgy gondoltam, hogy az ismerősöm megérdemli, hogy segítsek a lányának.

Rá is döbbentem nem sokkal később, hogy számtalan dologra rávilágított a vele való beszélgetés és az is, hogy kérdéseket tett fel, amikre bizony én még talán sosem gondoltam. Ilyen volt például, hogy pontosan hányan dolgoznak nálunk – van munkaügyis kolléganő, és megmondom őszintén tényleg nem érdekelt soha hányan vagyunk, csak mindenre legyen egy ember és legyen kitermelve a munkabérük – vagy hogy melyek a legjobb partnereim, és kikkel nem vagyok annyira megelégedve. Hát mondanom sem kell a második kérdés hatalmas szöget ütött a fejembe, és el is kezdtem rajta dolgozni, hogy válaszolni tudjak rá.

Ma már megvan a válaszom, mert a céges kommunikáció, a folyamatok, a segítőkészség, a termékek kínálata és az ár- érték arány tekintetében egyértelműen az Odisys nyert, ők a legjobb partnereim, hiszen az fájna a legjobban, ha őket le kellene cserélnem, vagy épp holnapra befejeznék a tevékenységük és pótolnom kellene a kapcsolatot. A legrosszabb partnerre is találtam sajnos választ, és azóta az ő pótlásukon már dolgozom is. Nekem is hasznos lett tehát ez a kis diplomamunkás móka.