Kártyafüggetlen telefonok: miért válasszuk őket

A kártyafüggetlen telefonok mindig is előnyt élveztek a szolgáltatóktól kapható telefonokkal szemben. Hiszen a szolgáltatóktól vásárolt telefon, csak az adott szolgáltatással használható. Ha valami oknál fogva szeretnénk a számunkat elhordozni és máshol előfizetni, akkor a készülék már nem lesz használható. Arról nem beszélve, hogy a vásárláskor hűségidőt kell aláírnunk, ami hozzáköt az adott szolgáltatóhoz.

Kártyafüggetlen telefonok: miért válasszuk őket

Ezt persze a legtöbben tudják, de azt már kevesebben, hogy sokszor a nagy szolgáltatóktól kapott készülékek másabbak, mint ugyan azon gyártótól származó független modellek. a legtöbbször a különbség a szoftverben látható is, mely ma már nem csak a bootoláskor megszokott logóra terjed ki. A saját alkalmazások, a módosított operációs rendszer, sokszor sajnos galibákat is okozhat. Persze ez mindig az adott gyártó és szolgáltató módosításaitól függ, de mivel a kedvezmény sem a régi egyre többen inkább független készülékeket választanak.

Ebben az esetben, ha hosszútávra jó készüléket szeretnénk, akkor célszerű azt megbízható helyről rendelni. Ilyen a korábban linkelt e-Stock oldala is, ahol az ügymenetek és szerviz is megvan a későbbi esetleges problémák kezelésének érdekében. Sokszor a szolgáltatók a gyári szervizbe küldik a hibás készüléket, ami több hetes várakozást jelent sajnos a legtöbb esetben. Ha nem akarsz így járni, akkor gondold át alaposan a döntésedet, és ne pár ezer forint miatt válaszd az elsőre olcsóbbnak tűnő megoldást.