Esküvői fotózás: kit kérj rá meg?

Esküvői fotózás: kit kérj rá meg?

Esküvői fotózás egy igencsak nagy felelősséggel járó folyamat, ahol ha ne adj isten hibázunk, akkor annak igencsak súlyos ára van. Ha arra gondoltál, hogy erre egy közelebbi rokon is tökéletesen alkalmas lehet, mert hát szokott fotózni, akkor ha valóban szép képeket szeretnél megnézni az évek elteltével is gyorsan felejtsd el! Sajnos ez a fotózás egyik legnehezebb „terepe”, ezért mindenképpen egy felkészült profi fotósra lesz szükséged, aki évek óta ezzel foglalkozik. Másrészt, ha valaki vendég, akkor nem lehet profi szolgáltató, hiszen a feladataira kell koncentrálnia, annak érdekében, hogy ne maradjon le semmiről és minden a lehető legjobban alakulhasson.

Esküvői fotózás: ki kérj rá meg?

Azt már jobb esetben tudod, hogy rokon és hobbi fotós nem lesz megfelelő az esküvőd megörökítésére, de akkor még is kit kellene rá felkérned? Valaki olyanra lesz szükséged, aki felkészült kellő tapasztalattal a háta mögött és a felszerelése is megfelelő ahhoz, hogy a maximumot hozza ki az esküvődből. Sok jelölt lehetséges erre, hiszen ma már rengeteg jó fotós van, de a kiválasztás folyamata nem lesz könnyű. Mégpedig azért mert a sok jó fotós közül el kell döntened ki lesz az az egy, akinek az ajánlatát el fogadod. Árban is nagy les a differencia, hiszen lesz aki 150.000 forintért, lesz aki 300.000 forintért vállal esküvőket. Nos első körben nézd meg mindenkinek a korábbi képeit és az alapján dönts, hogy kinek a képei tetszenek a legjobban. Állítsd fel egy rangsort, amiből ki tudod szűrni, hogy kik azok akik árban is megfelelőek lehetnek. Ha pedig van 2-3 jelölted, akkor gyorsan meg kell őket keresni, mert jó fotósok jó áron igencsak népszerűek és hamar le is foglalják őket. Előfordul egy egy slágerdátum esetében hogy a fotós aznapra 20-30 felkérést is kap mégis mindösszesen egy helyre tud elmenni dolgozni érthető okokból.

Ha ezen túl vagy akkor már az egyik legnehezebb kérdés a hátad mögött lesz és élvezheted a készülődés további szakaszait.