Egy álom valóra válik

Világ életemben szerettem azokat az országokat, területeket, ahol a turisták csak úgy sétálgattak, sütött a nap, mosolyogtak az emberek és mindenki mindenkinek köszönt úton, útfélen. Régi vágyam volt, hogy én is nyitok egy olyan kis aranyos üzletet valahol a Duna partján, ahol ilyen szívélyesen fogadhatom a fővárosba látogató turistákat. Természetesen, mint minden álomnak az enyémnek is megvan a maga ára. Sokat kellett érte dolgoznom, és még többet félre tennem, nem mellesleg közel tíz éven át dédelgetni és el nem engedni az egyetlen nagy álmomat, de így aztán elmondhatom, sikerült is. Vettem egy pici kis üzletet a belváros szélén, közel a Dunához. Éttermes és kis szuvenír boltok a jellemzőek errefelé.

Nagy a konkurencia, én még sem tartok attól, hogy lesz-e forgalmam, mert tudom, érzem, hogy arra az életérzésre és kedves fogadtatásra vágynak a turisták, amit én is magamba szívtam minden egyes nyaralás alkalmával. Ezt nálam meg is kapják. Sokszor felteszik a kérdést, oké, rendben, szeretnék nyitni még egy szuvenír boltot a meglévő kétmillió mellé a városba, de mivel leszek én más? Azt szoktam válaszolni, hogy azzal, hogy én leszek benne. Persze ez jól hangzik, és én biztos vagyok benne, hogy működni is fog, de ehhez kellenek azért különleges termékek is. Ezeket szép sorjában az elmúlt tíz év alkalmával már össze is állítottam. Kapható lesz például pálinkás bonbon, különleges csomagolású pirospaprika, paprikapálinka, különleges üvegekbe zárt, igazán híres magyar pálinkakülönlegességek, és hát nem mellesleg magyar címeres hímzett terítők, kendők, törölközők.

Rátaláltam ugyanis egy fantasztikus partnerre, aki a gépi hímzés mesterségét nem csak tökéletes minőségben és magas fokon végzi, de nagy mennyiséget is képes leszállítani rövid idő alatt. Az első adag terméket már meg is kaptam, és meg kell mondjam őszintén, biztos vagyok benne, hogy ugrani fognak rá a turisták, mert mindamellett, hogy jó minőségű, még gyönyörű is lett. A hímzés egyszerűen kifogástalan és gyönyörű színekben pompázik. Mindenhol hibátlan. Azt gondolom ezek lesznek a bolt legkelendőbb termékei. Boldog vagyok, hogy be tudtam őket szerezni, és így már hamarosan a nyitást szervezhetem, hiszen nemsokára itt a tavasz.